Translate

İzleyicilere siz de katılın!...

Sayfalar

29 Aralık 2011 Perşembe

Twitter'daki takipçileriniz yüzünden dava açılabilir..

ABD'de sosyal paylaşım sitesi Twitter'ın bir kullanıcısına takipçileri nedeniyle dava açıldı.



Phonedog isimli haber sitesinde çalışan Noah Kravitz, Twitter'da şirketinin adını da içeren @Phonedog_Noah ismini kullanıyordu.
Ancak şirketten ayrılmasının ardından kullanıcı ismini değiştirmiş, kendisini takip eden 17 bin takipçisini de yeni hesabına taşımıştı.
Phonedog bunun üzerine Noah Kravitz aleyhine takipçi başına 2,5 dolarlık (yani toplamda 370 bin dolarlık) tazminat davası açtı.
Şirket yaptığı yazılı açıklamada, "Phonedog Medya'nın sosyal medya kanalıyla takipçilerini, fanlarını ve genel olarak marka bilincini artırmak için ayırdığı kaynaklar ve bunların maliyeti son derece büyüktür. Bunlar Phonedog Medya'nın mülkiyetindedir." ifadelerini kullandı.
Maddi değer


Kravitz ise eski işvereninin işinden ayrılmasından sonra da aynı Twitter hesabını kullanmasına izin verdiğini söyledi.
New York Times'a konuşan Kravitz, Phonedog yönetiminin "zaman zaman şirket için de tweet atması durumunda" söz konusu hesabını taşımasına müsaade ettiğini belirtti.
Kravitz'in takipçilerinin sayısı, Phonedog'da blog yazarı olarak çalıştığı dört yıl zarfında 17 bine ulaşmıştı.
Şu anda kendisini takip eden kişilerin sayısı ise 22 binin üzerinde.
Twitter hesaplarının işverenler tarafından kontrol edilmesi tartışmalı bir konu.
Hukukçular, bu davanın gelecekte benzeri davalar için emsal teşkil edebileceğini söylüyor.
Fikri mülkiyet hakları konusunda uzman bir avukat olan Barbara Cookson, "Şirketler şimdi ortak hesaplarla tweet atılmasını isteyip istemediklerine karar vermek için itinayla yeni yöntemler belirleyecekler." diyor.
Ancak Cookson, Twitter takipçilerinin neden belli bir hesabı takip ettiklerinin kesin olarak bilinmediğine dikkat çekiyor ve takipçilere maddi bir değer biçmenin bu nedenle zor olduğunu da söylüyor.
Twitter Retweet ilginç içerik - Twitter Aforizmaları Twitter Gündemi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder