Translate

İzleyicilere siz de katılın!...

Sayfalar

27 Ocak 2012 Cuma

Dünya tweet haritası

Eric Fischer'ın hazırladığı bu harita insanların nereden nereye seyahat ettiklerini ve dünya üzerinde kimlerle iletişime geçtiklerini gösteriyor.

Bu haritada insanların içinde yaşadığı toplulukların yerleriyle Twitter sosyal ağı üzerinden iletişimde oldukları topluluklar ve yerleri aynı anda yer alıyor.

17 Mayıs - 1 Eylül tarihleri arasında Twitter hesaplarındaki lokasyon bilgisini kaydeden Fischer, bu insanların kimlere (nerede yaşadıklarına bakarak) cevap verdiklerini ve kimlerden bahsettiklerini takip etti.

'@' işareti kullanılarak yapılan bu cevap ve bahisler haritada mor çizgilerle, yolculuk yeşil çizgilerle, yolculuk ve iletişimin kesiştiği alanlar ise beyaz çizgilerle işaretlenmiş.


Dünya tweet haritası

Bu ise ABD haritası... İnsanların hareket halinde olduğu ve birbiriyle sürekli iletişimde olduğu ülkede parlak beyaz renkler hakim. Twitter'ın yasaklı olduğu Çin'de ise hakim renk siyah...


Dünya tweet haritası

Burası San Francisco...

Dünya tweet haritası

İlk sonuçtan memnun kalmayan Fischer, yeni parametrelerle San Francisco için bir harita daha oluşturmuş.


Dünya tweet haritası

Fischer, bu haritalar sayesinde seyahat edilen şehirler arasındaki bağ ile bu şehirler arasındaki sosyal iletişim arasındaki bağın ortaya çıkarıldığını düşündüğünü söylüyor.


Twitter Retweet ilginç içerik - Twitter Aforizmaları Twitter Gündemi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder