Translate

İzleyicilere siz de katılın!...

Sayfalar

17 Şubat 2012 Cuma

hashtag - Twitter’da Neden Hashtag’leri Kullanmalısınız

Twitter’ı ilk kez kullanmaya başladığım zamanlar hashtag’lerin ne anlama geldiğini tam olarak bilmiyordum. Hele nasıl kullanacağım ile ilgili hiçbir fikrim yoktu. Ancak kullanmaya başladığım günden itibaren, twitter bambaşka bir mekan haline geldi.
Anahtar Kelime olarak Hashtag’ler
Hashtag’leri basitçe düşünmek istesek twitlere verilen anahtar kelime olduğunu söyleyebiliriz. WordPress gibi bir blogging platform kullanıyorsanız, anahtar kelimeler kullanarak blog’ların nasıl etiketlendiğini biliyorsunuzdur. Anahtar kelimeler bir yazıyı daha kolay bulmamıza yararlar. Yani bilgileri organize ederler. Bu yüzden hashtagler kullanmak twitleri bulmak ya da organize etmek için birebirdir. İşte bu sebeple kullanmalısınız. Hashtag sayesinde diğer twitter kullanıcıları da sizin twitlerinizi bulma imkanını elde etmiş olurlar. Siz de sesinizi sadece takipçilerinize değil yazdığınız konularda ilgili herkese duyurmuş olursunuz.
Hashtag’ler başkalarının sizi bulmasına nasıl yardımcı olur
Bunun için en basit yol Twitter arayüzünün içindendir. Hashtag’ler aynı zamanda linktir. Eğer herhangi bir hashtag üzerine tıklarsanız, o hashtag’in arama sonuçlarını görürsünüz. Yani o anahtar kelime ilgili gerçek zamanlı tüm twitler karşınıza çıkar.

Twitter Retweet ilginç içerik - Twitter Aforizmaları Twitter Gündemi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder