Translate

İzleyicilere siz de katılın!...

Sayfalar

8 Şubat 2012 Çarşamba

Twitter kurbanları

Türkiye ve dünyadan pek çok ünlü, sosyal paylaşım ağı Twitter üzerinde öldükleri yönünde çıkan söylentiler yüzünden büyük sıkıntı yaşıyor. Bu isimlerden bazıları Metin Akpınar, Münir Özkul, Eddie Murphy, Lady Gaga ve Jon Bon Jovi.



Twitter üzerinden çoğu zaman kaynağı belirsiz bir şekilde ortaya atılan ''ölüm söylentileri'', sosyal paylaşım ağı üzerinde kısa zamanda büyük bir hızla yayılıyor ve dünyanın her köşesine ulaşıyor.
Hollywood şöhretlerinin en büyük sıkıntılarından olan bu söylentilerin Türkiye'deki son kurbanlarından biri de usta oyuncu Metin Akpınar. Sanatçının öldüğü yönündeki iddialar kısa süre içinde Twitter'da yayılırken, Akpınar'ın hayatta ve son derecede sağlıklı olduğunu duyurmasının ardından sevenleri rahat bir nefes aldı.

''Hababam Sınıfı'nın başı sağ olsun''


Türk tiyatrosunun abideleşmiş ismi Münir Özkul, Türkiye'de hakkında en çok ''ölüm söylentisi'' çıkan ünlü. Son olarak hastanede tedavi görürken Twitter'da ''Hababam Sınıfı'nın başı sağ olsun'', ''Mahmut Hoca'nın ailesine sabırlar dileriz'' gibi tweetler dolaşmaya başladı.
Hastaneye giderek Özkul'un sağlık durumu hakkında bilgi alan ünlülerin tweetleri ve sanatçının ailesinin açıklamalarının ardından usta oyuncunun hayatta olduğu anlaşıldı.

''Yalancı çobanlar'' mevki bile verdi

Beyazperdede izleyiciyi kahkahaya boğan Eddie Murphy, hakkında 3 Şubat'ta Twitter'da ortaya çıkan bir söylenti nedeniyle bu kez üzdü.
Oyuncunun İsviçre'deki Zermatt kayak merkezinde tatil yaptığı sırada bir snowboard kazası sonucu hayatını kaybettiği duyurulurken, Twitter'ın ''yalancı çobanları'' bu kez tam mevki bile vermiş oldu ve bir anda dünyanın pek çok ülkesinden milyonlarca tweet havada uçuşmaya başladı. Bu haberlerin doğru olmadığı da er geç anlaşıldı.
Eddie Murphy ile ilgili söylentilerin ünlü rapçi Joe Budden'ın attığı bir tweet yüzünden yayıldığı da savunuldu. Budden, 1 saat sonra bu yanlış haberlerin ortaya atılmasından duyduğu üzüntüyü, ''Bu haberleri dünyaya duyurmuş olmak çok korkunç. Ama bu iddiaların yanlış çıkmasından dolayı da mutluyum'' tweeti ile özür diledi.
Yanlış söylentilerin, ocak ayı içindeki bir kurbanı da 1980'li yılların pop ikonu Adam Ant idi. Şarkıcının Turks ve Caicos Adalarında kullandığı jet ski ile beton iskeleye çarparak hayatını kaybettiği iddia edildi.
Aksiyon filmlerinin ünlü yıldızı Chuck Norris de yine geçen ay içinde öldüğü söylentisi çıkarılan bir başka ünlü isim oldu.

Rock efsanesi için ''kalp krizi'' iddiası


Rock müziğin efsane isimlerinden Jon Bon Jovi hakkında çıkan ölüm söylentisi de dünyanın pekçok ülkesindeki hayranlarını çok üzdü.
Geçen yıl aralık ayında Twitter'dan yayılan söylentide sanatçının New Jersey'deki bir otel odasında kalp krizi geçirdiği, hastaneye kaldırıldığı ve komada olduğu duyuruldu. Bu haberin yanlış olduğu da aynı gece ortaya çıktı. Jon Bon Jovi, topluluğu Bon Jovi'nin Facebook'taki resmi sayfasında kalp krizi geçirmediğini ve gayet sağlıklı olduğunu bildirdi.
Will Smith ve ailesinin başına gelenler ise tam anlamıyla bir Twitter faciası oldu.
Oyuncunun Yeni Zelanda'da film çekimi sırasında kayalıklardan düşerek hayatını kaybettiği, polisin daha sonra ayrıntılı bilgi vereceği yönündeki tweet de başlı başına bir ''kuyruklu yalan'' çıktı. Smith'in kendisi gibi oyuncu olan ve ''Karate Kid'' filminin başrolünü üstlenen 12 yaşındaki oğlunun da kayak yaparken öldüğü, twitter üzerinde dolaşan bir başka iddia oldu.

Bu başka Lady Gaga

Şarkıcı Lady Gaga ile ilgili çıkan ölüm söylentisi ise bu konudakilerin en ilginçlerinden biri oldu. ''Lady Gaga'' ismini kullanan Kolombiyalı bir adamın otel odasında ölmesinden sonra belki de kasıtlı olarak Twitter'a ''Lady Gaga öldü'' yazanlar, başta müzik piyasasının tanınmış isminin hayatını kaybettirdiğini düşündürse de gerçek kısa sürede ortaya çıktı.
Oscarlı oyuncu George Clooney'nin de Eddie Murphy ile benzer bir biçimde öldüğünün iddia edilmesi Twitter'daki ölüm iddialarının en çarpıcılarındandı. Murphy'nin uçurumdan düştüğünü ispatlayamayan Twitter dedikoducuları, aynı yer ve zamanda Clooney'nin film çekiminde kayalıklardan uçtuğunu yazdı.
Genç kuşak yıldızlardan Lindsay Lohan'ın uyuşturucu bağımlılığından hayatını kaybettiği söylentisini yayan bazı Twitter kullanıcıları, bir başka genç şöhret Miley Cyrus'u da sanal alemde defalarca öldürdüler.
Twitter'da öldüğü iddia edilen ünlüler arasında çeşitli zamanlarda Tom Cruise, Russell Crowe, Kanye West, Paris Hilton, Harrison Ford, Charlie Sheen, Jack Black, Adam Sandler, Kevin Bacon ve Tiger Woods da yer aldı.
Twitter Retweet ilginç içerik - Twitter Aforizmaları Twitter Gündemi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder