Translate

İzleyicilere siz de katılın!...

Sayfalar

17 Şubat 2012 Cuma

Twitter’da iyi davranışlar nelerdir

Twitter görgü kuralları dediğimiz zaman tabii ki çok göreceli bir kavramdan bahsediyoruz. Kişiden kişiye göre gerçekten değişebilir. Çeşitli vesilelerde buluştuğumuz etkili tweeterlara sizce Twitter’da iyi davranışlar nelerdir diye sorduk. Ve bu sohbetlerimizi sizin için özetlemeye çalıştık. Bir liste yapıp sizinle paylaşalım istedik. Siz de bu listeye katkıda bulunabilirsiniz.
  1. Her zaman saygılı olun. Sizin hakkınızda nasıl tweetlenmesini istiyorsanız siz de başkaları hakkında öyle tweetleyin.
  2. Nezaketinizi her zaman koruyun. Hayatta olduğu gibi.
  3. Birisi sizin tweetinizi RT ettiği zaman teşekkür etmek iyi bir davranış. Bunun DM yoluyla ya da herkese açık olan @ yoluyla yapabilirsiniz.
  4. Kendinizi tanıtmaya özen gösterin. En güzel ilk izlenimi resminiz ile yapabilirsiniz. Ya da profilinizin bio kısmını doldurmaya özen gösterin. Bunlarsız karşı taraf sizi SPAM hesabı zannedebilir ve diyalog kurmak istemeyebilir.
  5. Özgün olan ve ilginç olan şeyleri paylaşmaya özen gösterin. Başkalarının vaktine saygılı olun.
  6. Twitter hesaplarının arkadasında bir insan olduğunu kesinlikle unutmayın.
  7. İyi bir dinleyici olun. Linkleri tweetlemeden önce kontrol edin. Göndermeden önce linkin paylaşmaya değer olup olmadığından emin olun.
  8. Gönderdiğiniz link arızalı ise, doğru linki tekrar yollayın ve bir önceki mesajınızdaki linkin çalışmadığını mümkünse bildirin. Ve hatta bir önceki mesajınızı silin.
  9. Twitterda kavga etmek düzel bir durum değildir. Tartışma tabii ki başka bir şey. Daha çok , güzel olan şeylere odaklanın. Pozitif olmaya gayret edin.
  10. Soru soranlara ya da yardım isteyenlere muhakkak yardımcı olun hatta yardım edemiyorsanız RT yoluyla tweetinin yayılmasına yardımcı olun.

Twitter Retweet ilginç içerik - Twitter Aforizmaları Twitter Gündemi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder