Translate

İzleyicilere siz de katılın!...

Sayfalar

18 Şubat 2012 Cumartesi

Twitter'da yeni reklam modeli

Sponsorlu tweetlerle istediğini elde edemeyen Twitter, yeni modelle gelirlerini artırmayı hedefliyor.

Sosyal medya ağları arasında Facebook'un en büyük rakibi olan Twitter daha çok küçük işletmelerin kullanabileceği, kendilerinin doğrudan satın alarak reklamlarını yerleştireceği yeni bir reklam modeline geçiyor.
Kullanıcısı ve kullanım sıklığı hızla artmasına karşın bu kapasitesini reklam ve gelire çevirmekte güçlük çeken mikroblog, uzun bir süre reklam almamış ardından da sponsorlu tweetlerle para kazanmaya çalışmıştı.
Uzun süredir konuyla ilgili geliştirmeler üzerinde çalışan şirket, önce sistemi küçük bir kesimde denerdi ve nihayet Facebook ya da Google gibi kullanıcıların kendiliğinden reklam verebilmelerini sağlayan reklam modeline geçti.
ŞİMDİLİK SADECE AMERICAN EXPRESS KARTI OLANLARA
Şu an sadece American Express kartı bulunan reklamverenlerin başvurabildiği uygulama yakında tüm kredi sahipleri tarafından kullanılabilecek.
Twitter, 2011’de reklam gelirlerini bir önceki yıla göre yüzde 213 artırarak 139.5 milyon dolar gelir elde etti ancak rakipleriyle karşılaştırıldığında bu başarı oldukça yetersiz kalıyor. Çünkü aynı yıl internet devi Google 36.5 milyar dolar, Facebook da 3.2 milyar dolar reklam geliri elde etti.
Twitter Retweet ilginç içerik - Twitter Aforizmaları Twitter Gündemi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder