Translate

İzleyicilere siz de katılın!...

Sayfalar

15 Nisan 2012 Pazar

Twitter’da TT Olmak

 
TT olmakAçıkçası Twitter’da TT yapmak konusunda şahsen çok da deneyimli değilim, sadece birkaç denemem oldu. Ancak bu konuda fark ettiğim birçok ipucu TT’nin nasıl yapılacağı konusunda aydınlatıcı olacaktır.

TT olmak için yapılması gerekenleri sayarsak:
1. TT yaratmak için kolları sıvarken ilk dikkat edilmesi gereken tabii ki TT’nin hangi hashtagle ortaya atılacağı. Hashtag kolay anlaşılır, çarpıcı ve ilgi çekici olmalıdır. Çünkü aksi halde sıkıcı bir hashtag hiçbir insanın ilgisini çekmeyecek ve hakkında en fazla birkaç tweet atılacaktır.
2. Hashtag ne kadar ilginç olursa olsun, takipçi sayınız ve daha da önemlisi etki alanınız bu hashtagi TT’ye sokmak için önemli rol oynayacaktır. Çok takipçili olup da tweetleri hiç okunmayan biriyseniz ya da çevrenizde tanınan ve sevilen biri olup da sadece 500-600 takipçiniz varsa ağzınızla kuş tutsanız TT’ye girmeniz mümkün olmayacaktır. Bu sebeple en az birkaç bin takipçiyle ve iyi bir etki alanıyla bu işe atılmakta her zaman fayda var.
3.  TT olmak öyle kolay bir şey değil, kısa bir zaman aralığında hashtaginiz hakkında binlerce tweet atılması gerekiyor. Bu nedenle 50 bin takipçiniz dahi olsa TT olmak istediğinizde bu arzunuzu çevrenize ve Twitter kullanan arkadaşlarınıza yaymalısınız. Çünkü unutmayın ki, birlikten kuvvet doğar.
4. Ayrıca hashtagi doğru zamanda başlatmak da çok önemlidir. Örneğin aşk, umut, mutluluk, hüzün, eski sevgili gibi daha çok duyguları ilgilendiren TT’ler, dikkatinizi çektiyse hep gece saatlerinde başlatılmıştır. Bunun sebebi insanların geceleri daha duygusallaşmasıdır. Eğer siyasi, sosyal sorumluluk ve haberlerle ilgili TT’ler başlatmak istiyorsanız bunu da sabah saatlerinde yapmalısınız. Çünkü sabah Twitter’cıları genellikle siyaset ve gündemle ilgili çalışan insanlar oluyor.
5. Son olarak TT’ye girmek için sadece “Hadi arkadaşlar #…’yı TT yapıyoruz” demek yetmez. O hashtagi kullanarak güzel tweetler atıp bol bol retweet almalı ve gerekirse #Keşfet sekmesinden hashtaginizle ilgili tweetleri takip ederek güzel olanları retweet etmelisiniz.
Bence TT denemek, sonuç başarısız olsa da ilginç bir serüven. Belki de hiç beklemediğiniz bir anda herkesin sizin hashtagininizi kullandığını görebilirsiniz. Twitter bu, ne getireceği asla belli olmaz…

Twitter Retweet ilginç içerik - Twitter Aforizmaları Twitter Gündemi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder