Translate

İzleyicilere siz de katılın!...

Sayfalar

11 Ocak 2014 Cumartesi

Twitter kullanımında Türkiye birinci!


Türkiye’de her 3 internet kullanıcısından birinin Twitter hesabı var.


Twitter,sosyal medya,internet,tweet,Genç­lik ve Spor Ba­kan­lı­ğı­'nın yap­tır­dı­ğı 'Genç­lik ve Sos­yal Med­ya Araş­tır­ma Ra­po­ru­'n­da çar­pı­cı ve­ri­le­re ula­şıl­dı. Araş­tır­ma­ya gö­re ül­ke­le­rin in­ter­net kul­la­nı­cı sa­yı­sı ba­kı­mın­dan Tür­ki­ye, yüz­de 31 kul­la­nım ora­nıy­la bi­rin­ci sı­ra­da. Tür­ki­ye­'yi yüz­de 29,7 ile Ja­pon­ya ve yüz­de 29,1 ile de Hol­lan­da ta­kip edi­yor. 12 ay­rı böl­ge­de 15-29 yaş ara­sı genç­le­re yö­ne­lik ya­pı­lan araş­tır­ma­ya gö­re genç­le­rin yüz­de 42'si fark­lı dü­şün­ce­le­re sa­hip olan ki­şi­le­ri ta­kip et­ti­ği­ni ifa­de et­ti.

EN ÖNEM­Lİ KO­NU ÖZ­GÜR­LÜK

Araş­tır­ma­da genç­le­rin yüz­de 37'si için sos­yal med­ya­da en önem­li ko­nunun öz­gür­lük ol­du­ğu or­ta­ya çık­tı. Ay­rı­ca, kul­la­nı­cı­lar sos­yal med­ya­yı po­li­tik ve top­lum­sal bir plat­form ola­rak gö­rü­yor. Kul­la­nı­cı­la­rın yüz­de 56'sı sos­yal med­ya­nın kit­le­le­ri ha­re­ke­te ge­çir­me gü­cü ol­du­ğu­nu dü­şü­nü­yor.
GELENEKSEL MEDYAYA ALTERNATİF
Son ay­lar­da ka­mu­oyun­da sık­ça tar­tı­şı­lan ge­le­nek­sel med­ya­nın ro­lü de araş­tır­ma­da in­ce­len­di. Genç­le­rin yüz­de 55'i, sos­yal med­ya­nın sa­de­ce eğ­len­ce de­ğil ay­nı za­man­da, ge­le­nek­sel med­ya­nın al­ter­na­ti­fi ol­du­ğu­na ina­nı­yor. Araş­tır­ma­da sos­yal med­ya­yı genç­le­rin yüz­de 51'i gün­de­mi ta­kip et­me, yüz­de 47'si ise eği­tim-öğ­re­tim araş­tır­ma­sı yap­mak için kul­lan­dı­ğı­nı açık­la­dı.
Araş­tır­ma so­nuç­la­rın­da, sos­yal med­ya­ya Ege Böl­ge­si­'n­de, ev­de di­züs­tü bil­gi­sa­yar­dan; Do­ğu ve Gü­ney­do­ğu Böl­ge­si­'n­dey­se in­ter­net ka­fe­ler­den gi­ril­di­ği or­ta­ya çık­tı.

Twitter Retweet ilginç içerik - Twitter Aforizmaları Twitter Gündemi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder