Translate

İzleyicilere siz de katılın!...

Sayfalar

9 Mart 2014 Pazar

Twitter'da reklam ücretlerinde neden düşüş var?


Twitter,internet,reklam,gelir,sosyal,paylaşım,web,sitesi Twitter'ın yayınladığı yıllık raporuna göre sosyal paylaşım sitesinde yayınlanan reklamların ücretleri 2013'ün son üç ayında bir kez daha düştü.
Twitter'da yayınlanan reklam ücreti son olarak yüzde 18 geriledi böylece ücretler yedi çeyrek dönem üst üste düşmüş oldu.

Trend Twitter için kaygı verici olsa da reklam verenler için bu durum büyük bir sorun değil çünkü artık reklam başına daha az ücret ödüyorlar. Ancak reklam verenlerin genel olarak Twitter'da yaptıkları harcama arttı. Bunun da nedeni sayfada yayınlanan reklamların tıklama başına ücretlendirilmesi. Twitter reklamların retweet edilmesinden, favorilere eklenmesinden ya da linke tıklanmasından ücret alıyor. Twitter açıklamasında kullanıcıların reklamlar ile
etkileşiminin ise 31 Aralık'ta sona eren çeyrekte bir önceki çeyreğe kıyasla yüzde 74 arttığını belirtti.

Etkileşimdeki artış Twitter'a verilen reklamların işe yaradığını gösteriyor. Bu da reklamlara talebi artırıyor. Bu nedenle Twitter'ın gelirinin büyük kısmını oluşturan reklam gelirleri şaşırtıcı bir hızda artıyor. Şirketin reklam gelirleri 2013'ün son üç ayında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla iki kattan fazla artışla 220 milyon dolara yükseldi.

Ancak reklam ücretlerindeki düşüş bu artışın önünde bir engel olabilir.

Twitter'ın 10-K raporunda, "Reklam etkileşimi başına düşen ücrette düşüşün devam etmesi durumunda ve reklam etkileşim sayısını artırarak bu düşüşün reklam gelirlerine etkisini dengeleyemediğimiz takdirde reklam gelirlerimiz de düşecektir" denildi.

Diğer bir endişe nedeni de Twitter'ın kullanıcı sayısındaki artış oranı.

10-K raporunda Twitter, reklam etkileşimindeki artışın Twitter'daki kullanıcı sayısının her çeyrek artmasından kaynaklandığını belirtti. Ancak kullanıcı artış oranının yavaşladığını gösteren işaretler var. 31 Aralık itibariyle Twitter'da 241 milyon aylık aktif kullanıcı bulunuyor. Bu bir önceki çeyrekteki aktif kullanıcı sayısından yalnızca 9 milyon fazla. Kullanıcı sayısındaki artış oranının yavaşlaması her şeyin sonu değil ancak bu Twitter'ın mevcut kullanıcılarının aktivitede bulunması için daha fazla çaba sarf etmesini gerektirecek.

Twitter, yakın dönemde reklam etkileşim ücretindeki düşüşün devam edeceği tahmininde de bulundu. Ancak şirket bu düşüşün hizmetlerini mobil uygulama ile genişletmesi sonucu reklam alanlarının artmasından kaynaklandığını ifade ediyor. Şirket ayrıca daha ucun fiyatların bazı yararlarının olduğunu da ifade ediyor. Şirkete göre böylece küçük ve orta ölçekli şirketler için de reklam yayınlamak daha kolay hale geliyor.


Twitter Retweet ilginç içerik - Twitter Aforizmaları Twitter Gündemi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder