Translate

İzleyicilere siz de katılın!...

Sayfalar

17 Mayıs 2014 Cumartesi

İnsanlık sınırını aşan Yılmaz Özdil'e #YOzdilinYüzüneTükürmekMüstahaktır hastag’i

 Yılmaz Özdil‘e sosyal medyadan sert eleştiriler

Halk TV'nin dün akşamki canlı yayınına telefonla bağlanan Hürriyet Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil’in, Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren işçiler için kullandığı "Müstehaktır" ifadesine tepkiler çığ gibi büyüyor. #YOzdilinYüzüneTükürmekMüstahaktır hastag’i kısa sürede Twitter’da trend topic olurken Özdil’e tepki gösterenler arasında her kesimden ve her siyasi görüşten kişinin olması dikkat çekiyor. Siyasetin bir kenara bırakılıp vicdanımızla kalmamız gereken şu günlerde yaptığı insanlık sınırını aşan yorumuyla tepki çeken Özdil için yazılan tweet’lerden bazıları…


şiraze @susangeveze  yılmaz özdil ile aynı ülkede yaşıyor olmak günahlara kefaret sayılsın
Allah'ım...
ALİ ARKIN @aliarkin_1453  Yılmaz Özdil, yine kendine yakışanı yapmış ve mal mal konuşmuş. Beyinsiz herif, siyasi görüşü ne olursa olsun ölen insandır...
B4YR4M DOG4N ! #529 @bayramdog4n  Yılmaz Özdil iyi ki var. Bir sosyal-kültürel sınıfın insanlığının nasıl yerlerde süründüğünü sayesinde (onu okuyanlara bakarak) anlıyoruz.
Muhammet Durmaz @muhammetdurmaz2   Yılmaz Özdil'in hayvanlar aleminde kendine yer bulması imkansızdır.
Turgay Oğur ?@turgayogur  
Yılmaz Özdil gibileri baştacı edip kitapları satış rekorları kırdığı sürece daha çok %50'lik yenilgiler yaşarsınız. Müstehak size.
  
Gunes Duru @gunesduru hurriyet yılmaz özdil'i kapının önüne koymalıdır, o manasız yazılarını gidip evinde yazsın.
Gunes Duru @gunesduru  bakan yıldız yozdil'e ne dese haklıdır! @yozdilhurriyet sen ne biçim bir adamsın sahiden?
Eren Keskin @erenkeskin_  Yılmaz Özdil isimli insanla,aynı canlı kimliğini tasımak, gerçekten utanç verici..Sıradanlaşmış ırkçılık,O nun şahsında cisim buluyor....
kurm4y @kurm4y  Yılmaz Özdil; sana acıyorum Allah seni ıslah etsin. Allah sana da akıl nasip etsin. Katıksız şerefsiz seni...
hanım büşra erdal @busra_erdal  "Bunlara müstehak" diyen Yılmaz özdil, cümlelerin gibi azalarak yok olup gitsen. Allah senin müstehakını versin
ayça örer @aycaorer  Bazen "Sen kim köpek" demenin haklı gururunu yaşamak lazım. Ben bugün Yılmaz Özdil'e öyle yaptım mesela.
Haşmet Babaoğlu @HasmetBABA  Yılmaz Özdil iyi ki var. Bir sosyal-kültürel sınıfın insanlığının nasıl yerlerde süründüğünü sayesinde (onu okuyanlara bakarak) anlıyoruz.
Fuat Kozluklu @fuatkozluklu  Yılmaz Özdil adlı CANLI'ya tepki göstermek insanlıktır, kişilikliliktir, onurdur, şereftir..
Ziya Meral @Ziya_Meral  Yılmaz Özdil gibi bir ürkütücü laf cambazını sırf sağa sola laf soktu diye 'helal, dobra adam' diye başa çıkardınız, neye şaşırıyorsunuz??
sir vartan estukyan @vartanestukyan  Mesela Yılmaz Özdil. Kendine muhalif diyor ama bildiğin geri zekalı.
Karolin Fişekçi @Kstones  Muhalif olacağım diye insanlığı unutmuş.
Levent Pişkin @leventpuskin  Yılmaz Özdil Soma için müstehak demiş. Allahım biz bu adamı hak edecek ne yaptık peki?
nevzat çiçek @nevzatcicek  Yılmaz Özdil seninle aynı sıfatı taşıyoruz ama aynı vicdanı değil
Celal @celalyildiz  Uğur Dündar yılmaz özdil ve benzeri iğrenç aşağılık tetikçiler inanılmaz duygu sömürüsü dezenformasyon yapıyor ,en ufak acı hissetmez onlar
Rasih Yılmaz @rasihyilmaz  Soma da vefat eden madencileri kastederek "AKP'ye oy veren İşçilere müstehak" diyen Yılmaz Özdil de insanlık suçu işlemiştir.
Yasin Cihât Üstündağ @benimorelisifir  Yılmaz Özdil'in yarın ki yazısı;
AKP HÜKÜMETİ 
19 mayıs
Törenlerini
iptal etmek için
Trafo Patlattı
somadaki
faciaya
sebep
oldu...
BİR TEPKİ DE CUMA İÇTEN'DEN
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, gazeteci Yılmaz Özdil’in Soma faciasıyla ilgili yaptığı açıklamasına tepki göstererek, nefret suçundan dolayı savcılığın değerlendirmeye alması gerektiğini belirtti.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük alışveriş merkezlerinden olan Ninova Park’ta Soma için açılan sanat sergisini gezen Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. Maden işçisinin çizmelerinin kirliliğinden dolayı sedyeyi kirletmek istemediğini olayını hatırlatan İçten, bunun çok önemli bir anekdot olduğunu ve İstanbul’da ise bazı göstericiler tarafından ambulansların ateşe verip yakılmasına tepki gösterdi. Önceki gün bir televizyon programına katılan gazeteci Yılmaz Özdil’in Soma’da hayatını kaybeden 293 maden işçisi için söylediği ‘O işçiler için bu kaza normaldir, hatta müstahaktır, Türkiye layığını buldu’ sözlerine de tepki gösteren İçten, "Ben Yılmaz Özdil’i Diyarbakırlılar adına, bir Diyarbakırlı olarak kınıyorum. Biz hiç kimsenin ölümünü müstahak olarak görmeyiz. Ve ölümler üzerinden de bir siyaset ya da politika da yapmayız. Tüm canlar bizim. Ölen herkese Allah rahmet eylesin diyorum. Yılmaz Özdil, bu haliyle nefret suçu işlemiştir. Mecliste nefret suçuyla ilgili çıkarmış olduğumuz bir yasa vardır. Yılmaz Özdil’i de savcılığa, bu nefret suçundan dolayı da markaja alınmasını ve değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Türkiye’de yaşayan her vatandaşımız bizler gibi düşünse de, düşünmese de, bizler gibi yaşasa da, yaşamasa da her bir vatandaşımızın canı bizler için çok önemlidir. Çözüm sürecinde olduğumuz bugünlerde, ölümler üzerinden ’zaten hakketmişti, ölsün’ gibi ifadelere kullanılıyor. Bu insanların AK Parti’nin toplantılarına katılmıştı onlara oy vermişti demek bir nefret suçudur. Özdil’in yanlış yolda olduğunu düşünüyorum ve onu kınıyorum. Onu da uyarıyorum. Bu tür nefret suçu işledikleri sürece çözüm süreci sekteye uğrayacaktır’’ dedi.

Twitter Retweet ilginç içerik - Twitter Aforizmaları Twitter Gündemi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder