Translate

İzleyicilere siz de katılın!...

Sayfalar

31 Temmuz 2014 Perşembe

Ülke Bazlı İçerik Gizleme


İçerik neden gizlenmiş olabilir?

Eğer gizlenmiş bir Tweet veya hesaba denk geldiyseniz, bunun ne anlama geldiğini ve neden gizlendiğini merak ediyor olabilirsiniz. Dünya çapında her gün gönderilen yüz milyonlarca Tweet dikkate alındığında hedefimiz kullanıcılarımızın ifade özgürlüğüne saygı duyarken yerel kanunları da göz önünde bulundurmak.
ABD dahil olmak üzere bir çok ülkede Tweet’lere ve/veya Twitter hesabı içeriğine etki eden kanunlar yer alır. Servislerimizi tüm dünyadaki kullanıcılara erişilebilir kılma çabalarımız dahilinde, eğer yetkili bir merciden meşru ve kapsamı uygunca belirlenmiş bir talep alırsak, ara sıra bazı ülkelerde belirli bir içeriği gizlemek durumunda kalabiliriz.
Şeffaflığın ifade özgürlüğü için son derece önemli olduğunu biliyoruz. İçerik gizleme talebini alır almaz, paylaşmamız yasal olarak engellenmediği sürece (örneğin gizli mahkeme kararları), etkilenen kullanıcılarımızı duruma dair bilgilendireceğiz. Aynı zamanda içeriğin gizlendiğini ürünlerimiz içinde de açık bir biçimde kullanıcılarımıza gösteriyoruz. Bu bağlamda Chilling Effects ile olan işbirliğimizi genişleterek DMCA uyarılına ek olarak, içerik gizleme taleplerini de yayınlıyoruz. Elbette etkilenen kullanıcıyı haberdar etme usulümüzle aynı şekilde, yasal olarak bunu yapmamız engellenmediği sürece.
Açık ve özgür bilgi alışverişinin olumlu bir küresel etkisi olduğuna ve Tweet’lerin akmaya devam etmesi gerektiğine yürekten inanıyoruz.

İçeriğin Gizlendiğini Nasıl Bilebilirsiniz?

Gizlenmiş Tweet’ler:

Eğer kendi zaman akışınızda (yukarıda) veya başka bir kullanıcınınkinde (aşağıda) grileştirilmiş bir Tweet görüyorsanız, o Tweet’in ülkenizden erişilebilir olmadığı anlamına gelir.

Gizlenmiş hesaplar:

Benzer biçimde, eğer kendi zaman akışınızda (yukarıda) veya başka bir kullanıcınınkinde (aşağıda) grileştirilmiş bir kullanıcı görüyorsanız, o kullanıcı hesabına ülkenizden erişim engellenmiştir.

Nerede Olduğumu Nasıl Biliyorsunuz? Ya Twitter Ülkemi Yanlış Belirlediyse?


Twitter’a erişim için kullandığınız IP adresini ülkenizi belirlemek için kullanıyoruz. Bu konu hakkında daha fazla bilgi için lütfen Ülke Ayarları destek metnini okuyun.

İçeriğin Gizlenmesini Nasıl Talep Edebilirim?

Eğer bir hükümeti veya kolluk kuvvetini temsil ediyor ve potansiyel yasa dışı içeriğin veya hesapların Twitter’dan kaldırılmasını istiyorsanız, ilk önce Twitter Kurallarını okumanızı tavsiye ediyor ve eğer uygulanabilirse Hizmet Şartları ihlali sebebi ile içeriğin incelenmesi talebinizi https://support.twitter.com/forms adresinden bize iletmenizi rica ediyoruz.
Eğer daha önce talebinizi bize ilettiyseniz ve inceleme sonucunda söz konusu içeriğin Hizmet Şartlarını ihlal etmediğini belirten bir yanıt aldıysanız, https://support.twitter.com/forms/lawenforcement adresinden içeriğin gizlenmesi talebinizi bize ulaştırabilirsiniz. Destek sistemimizden talebinizin bize ulaştığına dair otomatik bir yanıt alacaksınız. Talebinizi değerlendirme şansı bulduğumuzda ise size bir e-posta daha göndereceğiz.
Eğer yaşadığınız ülkenin kanunlarına göre yasa dışı olduğu saptanan içerik veya hesapların gizlenmesi talebinizi bireysel başvuru yoluyla bize iletmek istiyorsanız, talebinizin bir kopyasını 1-415-222-9958’e fakslayabilir veya incelememizi arzu ettiğiniz Tweet’in tamamını ve/veya Twitter hesabını (örneğin: @safety) posta yoluyla aşağıdaki adrese gönderebilirsiniz.
Twitter, Inc.
c/o Trust & Safety – Legal Policy
1355 Market Street Suite 900
San Francisco, CA 94103
USA
Yukarıda belirtilen yöntemlerden herhangi biri aracılığıyla talep alınması sadece kolaylık amaçlıdır ve yetki veya usulsüz tebligat itirazları dahil herhangi bir itiraz hakkından feragat anlamına gelmez.
NOT: Daha önce belirtildiği gibi, aksi yönde bir yasal zorunluluk olmadığı sürece (gizli mahkeme kararı gibi) etkilenen kullanıcıları içerik gizleme talebinizin elimize ulaşmasının ardından derhal haberdar edeceğiz. Söz konusu bilgilendirme, içerik kaldırma talebinizin bir kopyasını içerecektir.

Bana Ait İçerik Gizlendiyse Ne Yapabilirim?

İçeriğin gizlenmesini talep eden isteğin ulaşmasının ardından, Twitter etkilenen kullanıcıları hesaplarındaki e-posta adresi aracılığıyla bilgilendirecektir. Gizlenen Tweet’lerin ve/veya hesapların görsel belirteçlerle işaretlenmesine ek olarak, içerik sahibi kullanıcıya hangi içeriğinin gizleneceği ve talebin kaynağı da iletilecektir. Temel teşkil eden talebe itiraz edip etmeme kararı kullanıcıya aittir. Ek olarak, kullanıcı söz konusu içeriği çevrimiçi tutmaya devam edebilir, bir veya daha fazla Tweet’i silebilir veya hesabını devre dışı bırakabilir.

Twitter Retweet ilginç içerik - Twitter Aforizmaları Twitter Gündemi  Twitter Hesap Gizleme, Twitter içerik Gizleme

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder