Translate

İzleyicilere siz de katılın!...

Sayfalar

12 Şubat 2015 Perşembe

Türkiye Twitter'da Birinci


Twitter'ın Şeffaflık raporunda Türkiye dünya birincisi olmayı başardı. İşte ayrıntılar..


Twitter'ın yayınlamış olduğu Şeffaflık Raporu'nda Türkiye 2014 yılının ikinci yarısında birinci olmayı başarmış. En çok içerik kaldırılma talebinin ağırlıklı olarak Türkiye'den gelmesiyle birinciliği de Türkiye almış oldu. Hükümetin sosyal medyayı yakından izleyerek insanları kontrol etme durumları yeni birşey değil. Özellikle ülkemizde genç kesim tarafından son derece etkili bir sosyal medya hizmeti Twitter sadece gündelik kullanımıyla dikkat çekmiyor. Toplumdaki olaylarda etkileri ile de sık sık gündeme gelen Twitter'ın rekoru yine bizde.
İçerik kaldırma talebi en fazla ülkemizde görülüyor. Raporun detaylarına bakacak olursak içerik
kaldırma talebi toplamda 1982'yken bu rakamın 1820'si tek başına Türkiye'den geldi. Öte yandan talep üzerine gizlenen Twitter hesaplarının sayısı da 62'yi buldu. Türkiye'yi izleyen Brezilya 11 içerik kaldırma talebiyle Japonya'yı geçti. 19 içerik kaldırma talebiyle Japonya da bu listenin arasında.
İlk 6 ay da Türkiye birinciyken Fransa birincliği aldı. Ülkemizde 304 hesap ile ilgili 183 Tweet silme talebi geldi. Bu talepler doğrultusunda bu mesajları silindi aynı zamanda 17 hesap ise askıya alındı. Peki ülkemizin içerik kaldırma rekoru kırması hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Twitter Retweet ilginç içerik - Twitter Aforizmaları Twitter Gündemi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder