Translate

İzleyicilere siz de katılın!...

Sayfalar

16 Kasım 2015 Pazartesi

Twitter'ı Daha Güvenli Kullanmak için..

Güvenlik konusunun neredeyse en çok suistimal edildiği ve atılan tweetlerin ya da hack’lenmelerinde en çok can yakmış olduğu sosyal medyalardan bir tanesi Twitter.


Twitter'ı Daha Güvenli Kullanmanın Yedi Yolu
 Hesap Ayarlarına göre değişmekle birlikte atmış olduğumuz bir tweetin yada paylaşmış olduğunu fotoğrafımız anında binlerce kişi tarafından ulaşılabilirliği olduğu bu ortam üzerinde güvenlikte bir o kadar önemli hale geliyor. Bu konuda alabileceğiniz yedi maddeyi ana başlıkta topladık.

Google hesabınızı nasıl güvene alabilirsiniz?

  1. Güçlü Şifre Seçimi
Bu kural esasında internette her alanda geçerli durumda. Dolayısıyla tekrar etmekte fayda var. Şifrenizin rakam ve simge içeren en az 10 karakter uzunluğu içerisinde olan büyük ve küçük harf
kombinasyonlarından oluşturmayı ihmal etmeyin. Başka cihazlardan da giriş yapma ihtimalini de göz önünde bulundurarak ara sıra şifrenizi değiştirmeye unutmayın.
  1. Giriş Doğrulaması Açın
Hesabınıza sadece sizin erişmenize sağlamasında en iyi yollarından bir tanesi güvenlik doğrulaması açmak. Bu özelliğinde kullanarak hesabınıza giriş yapılabilmesi içinde şifrenizi ve telefonunuz zorunlu olarak kullanılmamasını sağlarsanız.
  1. Ayarlarınızı Sürekli Kontrol Edin
Twitter üzerinde kimin nereden de ne yolla bulacağını belirlemek sizin elinizde. Örnek vermek gerekirse arkadaşlarınız e-Posta adresinizi ya da telefon numarasını kullanaraktan sizi Twitter’da bulunmasını sağlayabilirsiniz. Fakat bunu istemezseniz bile tekrardan Ayarlar bölümünden bunu değiştirmeniz mümkün. Fotoğraf etiketleme konusunda da durum aynı. Bu konuda Twitter üzerinde üç seçenek bulunuyor.
– Herhangi bir kişinin seni etiketlemesine izin ver.
– Yalnızca takipçilerinin seni etiketlemesine izin ver.
– Kimsenin seni etiketlemesine izin verme.
  1. Üçüncü Parti Uygulamalara Dikkat Edin
Twitter üzerinde hesabınıza bağlantılı olarak çalışabilecek ve çok sayı üzerinde uygulama mevcut durumda. Genellikle fotoğraf ve takipçi listenizi erişim izni isteyen “güvenli” uygulamalar dışında da bir tek kullanıcı adını ve şifrenizi isteyen uygulamalarla karşılaşabilirsiniz. Bunlara kulak asmadan giriş yapmayın.
  1. Sessize Alın
Arkadaşlarınız, Eşiniz, Dostunuz gibi “takip etmeyi bırak” seçeneğinin işaretlemeye kıyamadığınız ya da lütfen takip etmiş olduğunuz bazen gönderilerini görmek istemiş olduğunuz hesaplar olabilir. Konu konuda “sessize alma” özelliği yardımcınız olabilir. Bunu kullanarak bir kullanıcının tweet’lerini kullanıcıyı engellemeden zaman akışından da gizleyebilirsiniz.
  1. Engellemekten Kaçınmayın
Engelleme yoluyla birlikte bir hesabın Twitter üzerinde sizi takip etmesini ya da görmesini önleyebilirsiniz. Bir hesabı engellediğinizde ne o hesap sizi ne de siz onu görebileceksiniz. Engellemiş olduğunuz hesaplardan bahsetmeden beraberinde fotoğraf etkiletmelerinde de kurtulmuş olursunuz.
  1. Kötüye Kullananları Bildirin
Engelleme sürecinde yada sessize alma kar etmediğinizden dolayı size bir başkasına karşı tavizkâr, Zorbaca yada tehditkar davranan hesapları ortadan kaldırabilirsiniz. Twitter bildiren hesabı inceledikten sonra gerekeni yapacaktır. Böylece bu sorunlardan kurtulacaksınız.

Twitter Retweet ilginç içerik - Twitter Aforizmaları Twitter Gündemi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder