Translate

İzleyicilere siz de katılın!...

Sayfalar

12 Kasım 2015 Perşembe

Twitter Güvenliğini Arttırmanın 5 Yolu

Popüler sosyal ağ Twitter hesap güvenliğinin önemli olduğu sosyal ağlardan biri. Peki, Twitter hesabınız güvende mi? İşte Twitter hesap güvenliğini arttırmanın 5 yolu.


Twitter Güvenliğini Arttırmanın 5 Yolu
Sosyal medya, gelişimine devam ederken pek çok sosyal ağda güvenlikkonusu tartışılmaya devam ediyor. Twitter ise ülkemizde hem siyasi konuların çok konuşulduğu, hem de hashtagler ile eylemlerin yapıldığı bir sosyal ağ olduğu için, güvenlik pek çok Twitter kullanıcısı için son derece önemli.

:: Twitter Hesabını Kalıcı Olarak Silme

Twitter hesap güvenliğini arttırma

Peki, Twitter güvenliğini arttırmak için neler yapabiliriz diye düşünüyorsanız, sizleri içeriğimizin devamını okumaya davet ediyoruz. İşteTwitter hesap güvenliğinizi arttırmanın 5 yolu.
15-11/12/02.png

Twitter güvenliği için şifre önemli

Güvenlik haberlerimizde sık sık paylaştığımız gibi bu devirde bile halen 1234..., abcd... gibi şifreler kullanılıyor. Güvenliğin fazla olması içinse, şifrenizi bilinen bilgilerinizi içermeyecek şekilde, harf, rakam ve simgeleri birlikte kullanarak tercih etmenizi öneririz.

15-11/12/01-twitter-sifre-1447332458.jpg

Twitter güvenliği için giriş doğrulamasını açın

Twitter hesap güvenliğinizi arttırmak için Twitter>Ayarlar>Güvenlik ve Gizlilik>Güvenlik>Giriş Doğrulaması yolunu izleyerek Twitter giriş doğrulamasını açabilirsiniz. Bu şekilde giriş yaparken telefon ve şifrenin zorunlu olarak girilmesini sağlayabilirsiniz.

Twitter güvenliği için ayarlarınızı kontrol edin

Twitter güvenliğini arttırmak için hesap ayarlarınızı kontrol ederek paylaşılan bilgilerinizi, fotoğraflara etiketleme, tweetlerin görüntülenmesi gibi çok sayıda ayarı düzenleyebilirsiniz.

Twitter güvenliği için üçüncü parti uygulamalara dikkat!

Twitter güvenliğini arttırma için üçüncü parti uygulamalaraTwitter>Ayarlar>Uygulamalar yolunu izleyerek ulaşabilirsiniz. Üçüncü parti uygulamalardan kullanmadıklarınızın ya da güvenmediklerinizi bağlantısını kesebilirsiniz.

Twitter güvenliği için rahatsız edenleri engelle ya da bildir

Twitter'da farklı bir güvenlik özelliği ise hepimizin bildiği ama pek kullanmadığı engelleme, sessize alma ve bildirmedir. Bu özellikler ile sizleri rahatsız eden hesaplardan kurtulabilir, ayrıca spam paylaşım yapan hesapları bildirebilirsiniz.


Twitter Retweet ilginç içerik - Twitter Aforizmaları Twitter Gündemi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder