Translate

İzleyicilere siz de katılın!...

Sayfalar

27 Ocak 2016 Çarşamba

Sosyal Medyada Tehlike Gittikçe Artıyor

Kaspersky Lab’ın yaptığı araştırmaya göre; sosyal medya tehlike saçmaya devam ediyor. Araştırmanın en çarpıcı sonucu ise yaşı ilerlemiş insanlar, gençlere oranla daha fazla tehdit altındalar.


Sosyal Medyada Tehlike Gittikçe Artıyor
Sosyal medyanın dünya genelinde yaygınlaşması, içerdiği tehlikeleri aktarmayı daha kolay bir hale getiriyor. Geniş bir yaş kategorisine sahipsosyal medya siteleri, 7’den 70’e her bireyi tehdit altına alıyor. Biz sosyal medya kullanıcıların bu konuda masum olduğu da söylenemez.

Kaspersky Lab’ın araştırmalarına göre, şu istatistikler ortaya kondu:
-Sosyal medya hesabına sahip genç yaş kategorisindeki kişilerin yüzde 83’ü aktif olarak paylaşımlarda bulunurken,  bu oran 45 yaş üstü yaşındakilerde yüzde
53 olarak görülüyor.
-Sosyal medya hesabına sahip gençlerin yüzde 23’ü en az bir kere sakıncalı içerik paylaştığını ifade ediyor.
-Aynı platformdaki gençlerin yüzde 26’sı hesap ile ilgili bir girişimde bulunacağı zaman karşılarına çıkan sözleşme ve hükümlerini okumadan,karşılarına çıkabilecek kötülüklere davetiye çıkarıyor. 45 yaş üstü kategoride ise bu oran yüzde 13’e kadar düşüyor. Bu demek oluyor ki, bu konuda büyükler daha tedbirli davranıyor.
-Kötü yazılımla karşılaşma oranlarında da yaşı ilerlemiş olanların daha tedbirli oldukları söylenebilir. Gençlerin yüzde 57’si kötü yazılımlarla karşılaşırken, büyüklerin yüzde 34’ü bu virüslerle karşı karşıya geliyor.
Kötü yazılımları indirme ve açma konusunda ise bu istatistik tam tersi yönde bir yol izliyor. Kötü yazılım dosyalarında gençlerin yüzde 30’u işlem yaparken, bu oran yaş ilerledikçe yüzde 42’ye kadar çıkıyor.
16-01/27/social-media-walls.jpg

Twitter Retweet ilginç içerik - Twitter Aforizmaları Twitter Gündemi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder