Translate

İzleyicilere siz de katılın!...

Sayfalar

22 Şubat 2016 Pazartesi

Twitter, hesaplarını kötüye kullanan kişileri engelle

Twitter'dan Şok Karar!

Milyonlarca kullanıcısı olan sosyal medya platformu Twitter, hesaplarını kötüye kullanan kişileri engellemek adına bir komite kuracağını duyurdu.


Twitter'dan Şok Karar!
Hesaplarını terör saldırıları, cinsel suçlar, porno gibi kötü amaçla kullanan veya trol olarak adlandırılan kişiler için Twitter bir komite kurmayı kararlaştırdı. Kurulacak
komitenin adı "Twitter Güvenlik ve Emniyet Konseyi" olarak belirlendi. Dev platformun bu kararı almasında, 2015 yılının ekim ayından bu yana kullanıcıların %30 azalmasının da etkisi olduğu belirtiliyor. 
Konseyde sivil hak savunucuları ile siber güvenlik uzmanları da yer alacak. Sosyal medya platformuTwitter geçen yıl 125 bin hesabı, terörist örgütlere mensup kişilere ait olduğu gerekçesiyle engelledi. Twitter bu tür hesapları bundan sonra da engellemek için Güvenlik Merkezi kurdu. Ancak, Twitter’ın önceki CEO’su Dick Costolo, güvenlik merkezinin engellemede başarılı olamadığını, problemin çözümü için yeni önlemler alacaklarını açıklamıştı. Twitter kullanıcısı aynı cihazdan kesinlikle bir daha üye olamayacak. 


Twitter Retweet ilginç içerik - Twitter Aforizmaları Twitter Gündemi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder