Translate

İzleyicilere siz de katılın!...

Sayfalar

29 Temmuz 2016 Cuma

Darbe Gecesi Twitter Raporu Paylaşıldı


15 Temmuz'da Türkiye'de yaşanan darbe girişimi en çok sosyal medyada gündem yarattı. İşte 15 Temmuz gecesi sosyal medya Twitter'da yaşananlar.


Darbe Gecesi Twitter Raporu Paylaşıldı
15 Temmuz gecesi Twitter'daki durum ile ilgili hazırlanan raporda sosyal medyada konunun ne kadar etkin bir şekilde gündem olduğunu gösterdi. Darbe gecesi 35 kat daha fazla Tweet’in atıldığı belirtilirken bu mesajların büyük bir bölümü darbe girişimi
ile ilgili oldu. Sosyal ağ araştırma şirketi Monitera tarafından yapılan araştırmada 4 saatte toplam 495 bin mesajın atıldığı belirtildi.
Normal zamana göre 35 kat daha fazla bir mesaj anlamına gelirken sosyal medyada oldukça hareketli saatlerin yaşandığı da görüldü. Darbe girişimi ile birlikte dakikada 2062, saniyede ise 34.3 adet mesajın atıldığı belirtilirken atılan mesajların genel olarak cinsiyete göre ayrımı da yapıldı. Buna göre mesaj atan kişilerin yüzde 59’u erkek yüzde 41’i kadınlar oldu.
Darbe gecesinin en çok konuşulan isimleri Hulusi Akar olurken 11 saat 48 dakika boyunca Hulusi Akar en çok konuşulan konular arasında yer aldı. Darbe gecesin diğer gündemler ise şöyle; ‘#NoCoupInTurkey' #DarbeyeHayır' ‘Erol Olçok' ‘Sela' ‘#sokaktayız', ‘#DarbecilerİcinİdamGeriGelsin', ‘#15Temmuz'.
Twitter Retweet ilginç içerik - Twitter Aforizmaları Twitter Gündemi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder