Translate

İzleyicilere siz de katılın!...

Sayfalar

12 Temmuz 2016 Salı

Tweet Arşivleyen PostGhost Kapatıldı

Twitter üzerinden yayınlanan mesajların arşivlendiği ve mesajlar silinse dahi sistemde kaldığı PostGhost.com yolun sonuna geldi. ^


Tweet Arşivleyen PostGhost Kapatıldı
Twitter'da dünya genelinde her an milyonlarca mesaj yayınlanırken bu mesajların daha sonra silinmesi pek çok kişinin istediği mesaja ulaşmasını engelliyor. Twitter'ın arşiv sitesi olarak işlem yapan ve Twitter tarafından yetkilendirilen PostGhost.com bu tür
durumlarda kişilerin en çok başvurduğu siteler arasında yer alıyordu. Mesajların silinmiş olmasına rağmen arşivde kalması böylelikle silinen mesajlara kolay bir şekilde erişim sağlanmasını mümkün kılarken konu ile ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı.
Twitter tarafından alınan bir karar ile birlikte bundan sonraki süreç içerisinde PostGhost.com için yetki verilmezken bu yetkinin verilmemesi ile birlikte site artık etkin bir şekilde çalışamayacak ve kapatılacak.
Yetki Neden Verilmedi?
Twitter tarafından alınan bu karar hakkında resmi bir açıklama yapılırken uygulamanın kullandığı API nedeniyle böyle bir kararın alındığı ve bu davranışın da aynı zamanda Twitter’ın Geliştiriciler Anlaşma ve Poliçesi’ne uymadığı belirtildi. Bu durumun en önemli sebebi ise Twitter'da silinen mesajların hala sitede gösteriliyor olması Bu nedenle Twitter tarafından yetkisi alınan ve herhangi bir şekilde bundan sonra yetki verilmeyeceği belirtilen PostGhost.com böylelikle yolun sonuna gelmiş ve yayın hayatına da sonlandırmış oldu.
PostGhost.com tarafından yapılan açıklamada ise Twitter tarafından adil bir yönetim sergilenmediği ve benzer bir şekilde hizmet veren Politwoops’a yetki verilmesine rağmen aynı yetkinin çeşitli sebeplerle PostGhost.com verilmedi açıklandı.

Twitter Retweet ilginç içerik - Twitter Aforizmaları Twitter Gündemi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder