Translate

İzleyicilere siz de katılın!...

Sayfalar

15 Şubat 2018 Perşembe

Twitter Hesabım Askıya Alındı (ÇÖZÜM)

Twitter hesabım askıya alındı çözümü nedir ?  Genellikle bu sorunla karşılaşmaktayız. Peki çözümü nasıl yapılır ? Konumuzda askıya alınan hesaplarının nasıl açılacağına dair bilgiler vereceğiz. Çoğunlukla şu tip çözüm önerileri sunulmaktadır.

Önce Twitter hesapları neden askıya alınır ? (Kapatılır)

Normal şartlarda Twitter kurallarını ihlal etmeniz durumda,  hesabınız askıya alınır. Twitter da herhangi ihlal yapmadığınız sürece hesabınız kesinlikle kapanmaz. Fakat sürekli olarak şikayet edilirseniz veya T.C. yasalarına aykırı paylaşımlarda bulunursanız, kapanabilir. Şu sebeplerden dolayı hesap kapatılmalarıyla karşılaşmaktayız.

Sahte hesaplar

Twitter da en çok askıya alınma sebeplerinin başında gelmektedir. Başka birileri adına açılmış veya kişileri taklit etmek amacıyla kurulmuş hesaplar kesinlikle kapatılmaktadır. Bu durumda yapmanız gereken fazla bir şey olmayabilir. Genellikle sanatçılar veya tanınmış kişilerin isimleriyle hesap açılmalarının ardından kısa bir süre içinde kapatılmaktadır. Bu hesaplara face (fake) yani sahte hesaplar denilmektedir.

Markaların taklit edilmesi

Bu durumda hesap askıya alınır. T.C. Patent markası olan kurum ya da kuruluşlar tarafından Twitter’a başvurulmaları halinde sahte açılmış hesaplar kapatılır.

Gizli bilgi ve belgelerin dağıltılması

Bu durumla fazlaca karşılaşmaktayız. Özellikle mahkeme belgelerinin paylaşılması hesap kapatılmasına sebebiyet verebilir. Ayrıca Twitter istediği durumda bu bilgi ve belgeleri paylaşan kişilerin IP adresleri gerekli mercilere verebilir.

Şiddet, Nefret ve Tehdit durumları

Twitter paylaşımlarında şiddet, nefret veya tehdit içeren durumlar olması halinde hesaplar askıya alınabilir.

Telif hakkı veya yasa dışı paylaşımlar

Kişilerin telif haklarını ihlal etmesi durumunda veya yasa dışı örgütlerin propangandasını yapması halinde hesapları kapatılabilir.
Son olarak illegal amaçlarla takipçi arttırmaya yönelik hesapların kapatıldığını görmekteyiz. Manuel olarak veya otomatik programlarla yapılan bu yöntemlerin kısa süreli olduğunu hatırlatmak isteriz.

Kapatılan veya askıya alınan hesaplar için çözüm önerileri

Hesabınız kapatıldı veya askıya alındı ise yukarı sebeplerden birini yaşamış durumda olabilirsiniz. Öncelikle askıya alınma sebepleri arasında giriş şifrenizi yanlış girmede vardır. Bu sebeple başka birileri hesabınızı ele geçirmeye çalıştığı için olabilir. Bu durumda hemen şifrenizi sıfırlayarak, durumu kontrol altınıza alın.
Yukarıda bahsettiğimiz durumlardan ötürü kapandı ise, geri gelmesi zor olabilir. Twitter yardım bölümünden iletişime geçerek, durumu anlatabilirsiniz.
Bir önceki yazımız olan Üzgünüz Hesabınız Kilitlendi (Twitter Mesajı)başlıklı makalemizde twitter hesabım kilitlendi nasıl açabilirim, twitter hesabım kilitlendi telefon numarası istiyor ve twitter hesabım kilitlendi telefonuma kod gelmiyor hakkında bilgiler verilmektedir.


Twitter Retweet ilginç içerik - Twitter Aforizmaları Twitter Gündemi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder