Translate

İzleyicilere siz de katılın!...

Sayfalar

6 Nisan 2011 Çarşamba

Felaket üzerine, felaket yaşayan Japon halkının gizil gücü !..

Taciser Dagtekin Taciserd Felaket üzerine, felaket yaşayan Japon halkı girmiş olduğu sınavda 10 üzerinden 10 aldı, çünkü:

Taciserd 1. Sakindiler Değil birbirleriyle tartışmak ya da kavga etmek, üzüntülerini dahi kalplerine gömdüler.

Taciserd 2. Saygılıydılar Su ve Yiyecek için disiplinli kuyruklar oluşturdular. Ne kötü bir kelime ne de kötü bir davranış sergilendi.

Taciserd 3. Yetenekliydiler İnanılmaz mühendislik örneği verdiler, binalar sallandı, ancak hiç biri yıkılmadı.

Taciserd 4. Zarif ve Nezaketliydiler İnsanlar, sadece o anlık ihtiyaçları kadar aldı, bu yüzden herkes bir şey alabildi.

Taciserd 5. Dürüst ve Anlayışlıydılar Kimse yağma yapmadı, yollarda kimse korna çalmadı ve birbirlerini geçmeye çalışmadı.

Taciser Dagtekin Taciserd 6. Gerektiğinde Kendilerini Feda Etmeyi Bildiler Elli işçi N-reaktörlerin soğutulması için kendini feda etti.

Taciser Dagtekin Taciserd 7. Şefkatliydiler Restoranlar fiyatları düşürdü. ATM’ler için güvenlik gerekmedi. Güçlü olan güçsüzü korudu

 Taciser Dagtekin Taciserd 8. Eğitimliydiler Yaşlılar, çocuklar ve herkes ne yapacağını biliyordu ve onlar da bunu yaptılar

Taciser Dagtekin Taciserd 9. Medyaları Medyatik Değildi Haberlerde olağanüstü olgunluk gösterildi. Hiçbir şey reyting anlayışıyla yapılmadı. 

Taciser Dagtekin Taciserd 10. Vicdanlıydılar Mağazalarda elektrik kesildiğinde, herkes satın almayı düşündüğü eşyayı tezgâhın üzerine bıraktı ve sessizce ayrıldı.

Taciser Dagtekin Taciserd Dünya basınından Japonya...güzel tespitler ve bu değerlerin çoğu para ile ölçülebilecek bir fedakârlık değildir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder