Translate

İzleyicilere siz de katılın!...

Sayfalar

24 Ekim 2015 Cumartesi

Digital Yaşamımız ve Sosyal Sorumluluk Uygulamaları


Digital Yaşamımız ve Sosyal Sorumluluk Uygulamaları

Digital yaşamımızda yer ayırmamız halinde katkı sağlayacağımız uygulamaları derledik..

Gün içerisinde o kadar yoğun bir şekilde yaşıyoruz ki digital hayatımızı... Anlık molalarda bile farkında olmadan refleks misali kullandığımız bir çok uygulama oluyor. Ve düşündüğümüzde günümüzün büyük bir bölümünü bu uygulamalarda geçiriyoruz.
İşte bu büyük bölüm içerisinde birazcık dikkat etmemiz halinde katkıda bulunabileceğimiz bazı sosyal sorumluluk projelerini Sizler için derledik.
Umut ediyoruz ki vakit ayırabilir ve Sizler de katkı sağlayabilirsiniz.

1. Be My Eyes

Dışarıda bir çok şekilde görme engelli birine yardım ettiğiniz ya da yardım edildiğini gördüğünüz anlar olmuştur. Şehrin en işlek caddelerinde karşıdan karşıya geçmeye çalışan bir görme engelliye genelde koluna girerek yardım ederiz. Veya asansörü bulmaya çalışan birine yardımcı oluruz. Fakat bu kişilerin bir de yalnız kaldıkları zamanlar var. İşte "Be My Eyes" en çok da o anlarda görme engelli kişilerin yardımına koşmanızı sağlıyor.

Örnek vermek gerekirse, evindeyken eline aldığı süt kutusunun son kullanma tarihini kontrol etmek isteyen görme engelli kişiye bu uygulama sayesinde yardımcı olabilirsiniz. Son kullanma tarihini kontrol etmek isteyen kişi uygulamaya giriş yapar ve uygulama o kişiye o an yardımcı olabilecek diğer kişiyle eşleştirir. Böylece görme engelli kişi telefonu kutuya doğru tutarak uzaktaki kişinin tarihi okumasını sağlar nihayetinde yardım talebi karşılanmış olur.

Uygulamaya göz atmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz. 

2. UNICEF Tap Project

Dünya üzerinde yaklaşık 800 milyon kişinin suya erişiminde sorunlar yaşadığı UNICEF tarafından bildiriliyor. Bu noktada cep telefonu bağımlısı olmuş kişileri de düşünerek çift taraflı bir yardım sağlama amacı güden UNICEF bunu Tap Project adını verdiği uygulama ile yapmayı planlıyor.

Mobil cihazınızdan UNICEFTAPPROJECT.ORG adresini ziyaret ediyorsunuz. Ve olabildiğince süre boyunca cihazınıza hiç dokunmuyorsunuz.

Ortalama 15 dakikalık bir dokunmama süresi 1 günlük temiz su ihtiyacına denk geliyormuş. Olabildiğince süre dokunmadığınız takdirde UNICEF'in sponsorları, Sizin de bu yardımınız sayesinde bir çocuğun daha fazla süreyle temiz su ihtiyacını karşılamış oluyor.

Siteyi ziyaret ettiğiniz ve dokunmadığınız sırada UNICEF Sizlere güzel kısa bilgiler de sunuyor. Mesela biz girdiğimiz sırada telefona en uzun dokunmama süresinin 340 dakika olduğunun, İstanbul'un dokunmama süresinde 32. sırada yer aldığının, yine dokunmama süresi boyunca Dünyada ne kadar Facebook fotoğrafının yüklendiğinin, ne kadar email gönderildiğinin detaylarını veren gerçek zamanlı bilgilerini sağlamış oldu. 

3. Leyladan Sonra

3 Tıp öğrencisi ve arkadaşlarının bir araya gelerek oluşturduğu bu güzel uygulamada amaç, çocukların dileklerinin yerine getirilmesini sağlamak ve onları mutlu etmek.

Uygulama ne kadar güzelse de aslında hayata geçmesinin sebebi de bir o kadar derin şekilde üzücü. Küçücük güzel bir çocuğun , Leyla'nın vefatından sonra ekip bu durumdan çok etkileniyor ve olabildiğince çocuğa ve yardım edebilecek kişilere ulaşmak istiyorlar. Bu noktada sosyal medyanın gücünü doğru yönde kullanarak "1 çocuk 1 dilek" temasıyla yola çıkıyorlar. Çocukların aslında çok sıradan ve basit olan ama onları çok mutlu edebilecek peluş, oyuncak, oyun hamuru gibi dileklerini yerine getirebileceğiniz projeye buradan ulaşabilirsiniz.
Twitter Retweet ilginç içerik - Twitter Aforizmaları Twitter Gündemi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder